Programa d'Educació en Valors a l'Escola

A les escoles de Terrassa que hi estiguin interessades, la Síndica desenvolupa el programa formatiu “Educació en Valors”.

 

Aquest programa educatiu té com a eix vertebrador els drets i els deures dels ciutadans i les ciutadanes, buscant la proximitat i la complicitat dels joves estudiants, fomentant l’educació cívica i el respecte als drets de les persones.

Aquest Programa d’Educació en Valors a l’Escola, la Síndica el realitza conjuntament amb la Comissió de Drets Humans de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Terrassa. Adjuntem les seves:

Sessions Escolars

2020

13 de gener
Xerrada sobre la funció de la Síndica, els drets i els deures de la ciutadania i diversos tipus d'assetjament a l'Escola L'Heura juntament amb l'advocat Abel Molina Iniesta de la Comissió de Drets Humans de l’Il·lustre Col·legi d'Advocats de Terrassa - ICATER a 20 alumnes d'entre 14 i 16 anys.

27 de gener

Sessió sobre els Drets Humans a 20 alumnes de diferents cursos d'ESO de l’Institut Mont Perdut, juntament amb l'advocat i activista Rafel Gàzquez de la Comissió de Drets Humans d’Il·lustre Col·legi d'Advocats de Terrassa - ICATER.

4 de març

Sessió sobre els Drets Humans a 27 alumnes de 6è de Primària de l’Escola Avet, juntament amb l'advocat i periodista Jordi Estapé de la Comissió de Drets Humans d’Il·lustre Col·legi d'Advocats de Terrassa - ICATER.

2019

20 de febrer
A Agramunt en el INS Ribera del Sió, sessió informativa a 32 alumnes de 1r Batxillerat, sobre els Drets Humans i del consumidor, juntament amb Sr. Escartín, responsable de l’Àrea del Client de CASSA.

18 de març
Xerrada sobre la funció de la Síndica i els Drets Humans a l'Escola Vedruna-Vall juntament amb membres de la Comissió de Drets Humans d’Il·lustre Col·legi d'Advocats de Terrassa - ICATER, a dos grups de 3r d'ESO amb un total de 62 alumnes.

 

19 de març
Presentació de la nova pàgina WEB de la Síndica de Greuges de Terrassa, a càrrec de 3 alumnes de 3r d'ESO, professorat i equip directiu de l’Escola Vedruna-Vall, a la sala d’actes de la Masia Freixa. 

 

22 de març
Sessió sobre els Drets Humans a 30 alumnes de 3r d'ESO de l’Escola Vedruna-Vall, juntament amb membres de la Comissió de Drets Humans d’Il·lustre Col·legi d'Advocats de Terrassa - ICATER.

 

9 de maig
Visita a l’Escola Pública Mare de Déu de Montserrat per conèixer el seu projecte innovador amb la participació d'una aula de 30 alumnes/as i 15 mares d'alumes/as, juntament amb membres de l’AFA de l’Escola Agustí Bartra i l’advocat d’Espai Drets, Sr. Joan Tamayo.

 

10 de juny
A la Masia Freixa, recepció de 90 alumnes de 3r d'ESO de l’Escola Vedruna-Vall i recepció dels treballs de camp a la nostra ciutat de Terrassa sobre: Circulació de vehicles d’ús personal, la convivència al parc de Vallparadís i la problemàtica de la recollida de residus.

 

11 de juny
Assistència a l’Escola Vedruna-Vall, als 3 grups de 3r d'ESO (90 alumnes) per la presentació del treball de recerca sobre la recollida de roba usada per part de l’empresa ROBA AMIGA-ECOINSERCIO, empresa amb conveni amb Ajuntament de Terrassa, amb assistència del Gerent d’EcoInserció, el Sr. Xavi Casas.

 

28 d'octubre
Sessió sobre els Drets Humans a 20 alumnes de diferents cursos d'ESO de l’Institut Mont Perdut, juntament amb l'advocat i activista Juan Tamayo de la Comissió de Drets Humans d’Il·lustre Col·legi d'Advocats de Terrassa - ICATER.

Dia Universal dels Drets de la Infància

El Dia Universal dels Drets de la Infància se celebra cada 20 de novembre en commemoració de l’aprovació de la convenció sobre els drets dels infants, adoptada per les Nacions Unides l’any 1989. Terrassa se suma a aquesta efemèride amb l’objectiu de convertir la nostra ciutat en un espai referent de reconeixement dels drets dels nens i les nenes.

 

L’Ajuntament de Terrassa, juntament amb la Síndica, varem convidar a participar als centres de primària i de secundària de la ciutat a l’acte "Quins drets tinc?", que va tenir lloc al Teatre Principal de Terrassa el dia 20 de novembre per celebrar el Dia Universal dels Drets de la Infància.

L’espectacle estava adreçat a alumnes de 5è i 6è de Primària, i de 1r i 2n d’ESO, acompanyats pel personal docent dels centres interessats, amb una assistència de 600 nois i noies.

L’alumnat de Batxillerat Escènic de l’Institut Torre del Palau i de l'Institut de Viladecavalls, i estudiants de música del CEM, van dissenyar un espectacle a partir del seu propi procés de reflexió sobre els drets. La dansa, la música en directe i el teatre de text i de gest van ser els mitjans utilitzats per parlar del dret a la pau, a l'educació, a la identitat, a jugar, a la llibertat d'expressió i a la igualtat.

Masia Freixa


Plaça Josep Freixa i Argemí, 11
08224 Terrassa

Tel: 93 739 70 78

  • White Twitter Icon

© 2018 

Eva Cid, Lídia Paloma i Ada Salgado

Darrera actualització: març de 2020