Bústia Ètica de l'Ajuntament de Terrassa

Tots els grups municipals de l'Ajuntament de Terrassa acorden el reglament de la Bústia Ètica


Terrassa seguirà el model de l’Ajuntament de Barcelona mitjançant un conveni

Els cinc grups municipals de l’Ajuntament de Terrassa (TxT, PSC, ERC, C’s i JxT) han acordat el reglament de la Bústia Ètica de l’Ajuntament, una nova eina per al bon govern i la integritat pública, creada perquè la ciutadania disposi d’un canal segur de participació que permeti tenir coneixement de qualsevol acció o omissió contrària als principis ètics requerits a l’Administració. Un cop finalitzat en treball dut a terme per la Comissió Informativa de Transparència, el Ple ordinari de maig inclourà a l’ordre del dia l’aprovació del reglament, que comptarà amb els vots favorables de tots els grups.

L’aprovació del reglament farà possible l’entrada en funcionament de la Bústia Ètica, prevista pel proper mes de setembre, un cop finalitzi el termini d’exposició al públic i els darrers preparatius a nivell tècnic. La Bústia és una eina digital desenvolupada per la plataforma ciutadana Xnet, que funciona des del gener de 2017 a l’Ajuntament de Barcelona. El model ja l’han replicat la Generalitat i l’Àrea Metropolitana de Barcelona, que el passat mes de març van signar convenis en aquest sentit amb l’Ajuntament de Barcelona i Xnet. Terrassa, Lleida, Mollet del Vallès i Ferrocarrils de la Generalitat havien de signar els respectius convenis el 12 de març, però l’acte no es va poder celebrar, en sobrevenir l’estat d’alarma. Finalment, la regidora de Transparència, Ona Martínez, va signar el conveni digitalment la setmana passada, i en paral·lel s’està treballant en la implementació tècnica de la Bústia.

A Terrassa, la Bústia Ètica ve a sumar-se al Codi Ètic aprovat per unanimitat el març de 2019, així com a les diverses iniciatives impulsades per la Comissió Informativa de Transparència, amb la participació de tots els grups municipals. Amb la Bústia ètica, qualsevol persona podrà comunicar conductes dutes a terme per l’administració municipal que puguin ser contràries als principis i regles ètiques i de bon govern i administració que s'estableixen al Codi Ètic. La bústia és un canal de comunicació que garanteix la confidencialitat i l’anonimat de les persones comunicants, constituint una eina pionera en la lluita contra el frau i la corrupció. L’eina permet enviar missatges i adjuntar-ne fotografies, vídeos i altres documents, així com establir i mantenir un espai de comunicació constant i segur entre el comunicador anònim i l’òrgan gestor, que en el cas de Terrassa serà la Sindicatura Municipal de Greuges.

Nota de premsa de l'Ajuntament de Terrassa

CODI ÈTIC DE L'AJUNTAMENT DE TERRASSA

Transparència Terrassa

http://governobert.terrassa.cat/transparencia/codi-etic/

Administració Electrònica

https://aoberta.terrassa.cat/normativa/detallNormativa.jsp?id=02573

Text del Codi

Publicació al BOP

 

SESSIONS DEL PLE MUNICIPAL DE L'AJUNTAMENT DE TERRASSA 2020

Sessió ordinària telemàtica de 29 de maig de 2020

COMISSIÓ DE TRANSPARÈNCIA

  • Epígraf 8) Aprovació inicial de les normes de funcionament de la Bústia Ètica i de Bon Govern de l’Ajuntament de Terrassa.

Pàgines: 31 i 32 de l'Acta

Minut 1:36:04 del següent vídeo:

Masia Freixa


Plaça Josep Freixa i Argemí, 11
08224 Terrassa

Tel: 93 739 70 78

  • White Twitter Icon

© 2018 

Eva Cid, Lídia Paloma i Ada Salgado

Darrera actualització: octubre de 2020